top of page
  • Foto van schrijverNanne Delen

Orde van Weefsters bestaat 75 jaar!

75 jaar de levensdraad in eigen hand houden

De draad van je leven in eigen hand houden, dat is waar leden van de Orde van Weefsters al 75 jaar mee bezig zijn. Na hun inwijding in een loge werken zij als zoekende vrouwen verder aan hun innerlijke groei en zoeken zij naar verdieping en zingeving. Zij volgen hun verlangen naar antwoorden op levensvragen, zelfkennis en hun plaats in de wereld om hen heen.

De Orde van Weefsters is geïnspireerd door de Vrijmetselarij. De vrouwen streefden echter naar eigen rituelen en eigen symboliek; zij vonden die in de wereld van het weven.

Het leven is als een weefsel. Je verbindt je met de wereld en met de kosmos. Met die gedachte organiseerde een groep vrouwen zich in 1947 als Orde van Weefsters om aan zichzelf te werken en daarmee een betere wereld te creëren. Door in vrijheid te zoeken naar antwoorden op hun levensvragen en zich te laten inspireren door het werken met symbolen vinden zij een manier om bewust in het leven te staan.

Hoe werkt het? De Weefsters gebruiken symbolen en rituelen om diepere lagen in zichzelf te ontdekken. Door in verscheidenheid te luisteren naar en te praten met elkaar leren zij zichzelf en de ander beter kennen. Dat voedt en verrijkt.

Ingewijd in de symboliek van het spinnen, weven en ontwerpen komen Weefsters wekelijks bijeen in plaatselijke loges. Om over diverse thema’s van gedachten te wisselen, om ceremonies te beleven en om met respect en zonder oordeel anderen te ontmoeten.

In 2022 bestaat de Orde van Weefsters 75 jaar en dat wordt later in het jaar gevierd.

Meer weten? Vind informatie op www.ordevanweefsters.nl Behoefte aan een vrijblijvend gesprek? Kijken of er een Open Avond of Open Dag is in een loge in de omgeving? Dat en nog veel meer vindt u op de website.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Spiegel

Yorumlar


bottom of page